راهنمای جامع

تحصیل رایگان در ترکیه

شما با خواندن این مقاله، پاسخ این مجموعه سؤال‌ها را خواهید دانست:
  • چرا تحصیل در دانشگاه های ترکیه پیشنهاد می‌شود؟
  • بعد از اتمام تحصیل، چه راه‌هایی پیش روی فارغ‌التحصیلان وجود دارد؟
  • مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه چیست؟
  • شرایط پذیرش چگونه است؟ ـ آپدیت ۲۰۲۰
  • مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت پس از تحصیل چیست؟
  • شرایط و هزینه زندگی برای دانشجویان در ترکیه چگونه است؟
  • رشته‌های تحصیلی دارای بورسیه در دانشگاه‌های ترکیه کدامند؟
  • طول دوره و ترم‌های تحصیلی مقاطع مختلف تحصیلی در ترکیه چگونه است؟
  • شرایط کار در ترکیه برای دانشجویان در حین تحصیل چگونه است؟
  • آیا امکان دریافت اقامت برای همراهان در ترکیه وجود دارد؟
  • محدودیت‌های تحصیل در رشته های همراه با بورسیه در ترکیه کدامند؟
  • تحصیل رایگان در ترکیه را به چه کسانی پیشنهاد می‌دهیم؟

حالا توجه شما را به ادامه مقاله جلب می‌کنیم. این مقاله توسط متخصصان مهاجرت تحصیلی آژانس ۳۶۰ درجه مهاجرت و کسب‌وکار چهره‌نگار برای استفاده شما نگارش و منتشر شده است.

چرا تحصیل در دانشگاه های ترکیه پیشنهاد می‌شود؟

در رتبه بندی اخیر سایت QS، تعداد 9 دانشگاه ترکیه در رتبه 100 تا 1000 دانشگاه برتر جهان قرار دارد که این مساله نشان دهنده کیفیت آموزشی و تلاش برای رقابت با دانشگاه های مطرح جهانی است. دولت ترکیه در برنامه ریزی تحول و توسعه خود اهمیت زیادی در بخش آموزش و پژوهش قائل شده که یکی از نشانه های آن، افزایش کیفیت دانشگاه ها و پدیدار شدن دانشگاه های خصوصی است. دانشگاه های ترکیه، برنامه های مختلفی جهت تبادل دانشجو با دانشگاه های اروپایی طراحی نموده اند تا از این طریق، علاوه بر بالا بردن سطح آموزش، به بالا بردن تجربیات دانشجویان در کشورهای دیگر نیز دست یابند. به دلیل سطح آموزشی بالا در این دانشگاه ها، عموما مدارک اخذ شده بی نیاز از ارزشیابی و معادل سازی در ایران است.

علاوه بر کیفیت آموزش، هزینه تحصیل در اکثر دانشگاه های دولتی رایگان است و دانشجویان می توانند با کمترین نگرانی از تغییرات نرخ ارزی، با آرامش بر ادامه تحصیلات خود تمرکز نمایند. همچنین دانشگاه های خصوصی نیز، هزینه های شهریه پایین تری در مقایسه با دیگر کشورها دارند.

علاوه بر این فاکتورها، نزدیکی فرهنگی و سیاسی دو کشور، عدم نیاز به رعایت پیچیدگی های ویزا، از دیگر مزایای تحصیل در این کشور می باشد.

تحصیل رایگان در ترکیه
بعد از اتمام تحصیل، چه راه‌هایی پیش روی فارغ‌التحصیلان وجود دارد؟

برای اکثر دانشجویان، مهم ترین سوال، چگونگی استفاده از مدرک کسب شده در پایان تحصیلات است. با توجه به قانون فعلی ترکیه، دانشجویان پس از پایان تحصیل می توانند به شرط داشتن پیشنهاد کاری یا از طریق اجاره ملک، اقامت خود را تمدید نمایند. با توجه به رنک دانشگاه های ترکیه و رشد اقتصادی مثبت این کشور، امکان یافتن شغل برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها بسیار زیاد است و از آنجا که لازمه تحصیل در اکثر دانشگاه های دولتی، تسلط به زبان ترکی است، مزیت دو یا چند زبانگی برای فارغ التحصیلان می تواند بر ارزش رزومه آنان بیفزاید. همچنین، دانشجویان می توانند در صورت تمایل برای ادامه تحصیل در دانشگاه های اروپا یا امریکایی، با توجه به رنک دانشگاه، بدون معطلی در صف سفارت خانه ها در ایران، از ترکیه اقدام نمایند.

اگرچه شرکت های بین المللی بسیاری در ترکیه فعال هستند که امکان کار به زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسه و … را بی نیاز از دانستن زبان ترکی دارند اما با توجه به محدود بودن تعدادی این شرکت ها و رقابت استخدامی به طور کلی دانستن زبان ترکی یکی از شرایط یافتن کار در ترکیه است. علاوه بر یافتن کار، دانشجویان می توانند با استفاده از اعتبار مدرک کسب شده برای یافتن شغل یا ادامه تحصیلات در اروپا یا آمریکا نیز استفاده کنند.

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه چیست؟

در حالت عادی برای تحصیل در دانشگاه، نیاز به داشتن آخرین مدرک تحصیلی با معدل بالای 14 است, علاوه بر این داشتن مدرک زبان انگلیسی یا ترکی، قبولی در آزمون ورودی دانشگاه های دولتی، کسب نمره قبولی در آزمون YOSو Tommer، داشتن مدرک زبان انگلیسی یا ترکی و… الزامی است.

از مجموعه خدمات خاص شرکت چهره نگار، کسب پذیرش به صرف داشتن مدارک تحصیلی و تنها  به شرط گذراندن یک دوره زبان ترکی در دانشگاه های دولتی و با بورسیه کامل، بدون پرداخت شهریه تحصیلی می باشد.

تحصیل رایگان در ترکیه
شرایط پذیرش چگونه است؟ ـ آپدیت ۲۰۲۰

به طور کلی برای اخذ پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه، نیاز به موفقیت در آزمونYos  یا SAT علاوه بر ارائه مدرک تومر یا تافل می باشد. خدمات خاص شرکت چهره نگار، متقاضیان خود را بی نیاز از گذراندن این آزمون ها می نماید. برای اقدام پذیرش، تنها شرط پذیرش داشتن معدل بالای 14 می باشد.

با توجه به تضمینی بودن پذیرش به همراه بورسیه کامل، امکان اقدام دانشگاه و شهر محل تحصیل بسیار کم است و اولویت پذیرش بر اساس ظرفیت دانشگاه می باشد. با توجه به محدود بودن این ظرفیت ها، طبعا کسانی که سریع تر اقدام نمایند حق انتخاب بیشتری دارند. علاوه بر این، گذراندن دوره آمادگی زبان ترکی برای دانشجویانی که با این زبان آشنایی ندارند الزامی است. هزینه این دوره 250 تا 300 دلار آمریکا می باشد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت پس از تحصیل چیست؟

با توجه به سیاست جذب دانشجویان خارجی در ترکیه، شرایط دشواری برای اعطای اقامت وجود ندارد. علاوه بر تحصیل و یافتن پیشنهاد کاری، سرمایه گذاری و خرید ملک و یا راه اندازی کسب و کار هم از گزینه های دیگر دریافت اقامت ترکیه می باشد. در حال حاضر مدارک زیر برای درخواست اقامت موقت ترکیه مورد نیاز است:

  • کارت اقامت و پاسپورت
  • یک قطعه عکس
  • کد ملی برای افراد خارجی صادر شده از سوی اداره امنیت ترکیه
  • فرم درخواست اقامت الکترونیکی
  • فرم درخواست کار و پیشنهاد کار از کارفرمای ترک (در صورت داشتن)
  • تائیدیه مدارک درخواست کار از سمت وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه (در صورت داشتن)
  • مدارک تحصیلی
  • آدرس ایمیل و کد رمز دولتی کارفرما
تحصیل رایگان در ترکیه
شرایط و هزینه زندگی برای دانشجویان در ترکیه چگونه است؟

به طور عمومی، زندگی در استانبول پر هزینه تر از زندگی در شهرهای دیگر ترکیه است. به طور متوسط، هزینه یک دانشجو در ترکیه ماهانه بین 400 تا 600 دلار بسته به سطح زندگی و میزان مخارج هر فرد متفاوت است.

  • هزینه صرف غذا در رستوران 30 لیر
  • بطری آب 1 لیر
  • هزینه بلیط یک طرفه 3.5 لیر
رشته‌های تحصیلی دارای بورسیه در دانشگاه‌های ترکیه کدامند؟

در حال حاضر، شرکت چهره نگار در رشته ها و مقاطع زیر خدمات اخذ پذیرش به همراه بورسیه را ارائه می نماید:

دوره کاردانی ( 2 ساله)

بیمه و بانکداری – امور و تامین مالی – پست – توریسم و خدمات مسافرتی – نقشه برداری و کاداستر – روانشناسی رشد کودک – خدمات اجتماعی – برنامه نویسی کامپیوتر – مهندسی برق – صنایع غذایی – تکنولوژی ساخت – تکنولوژی شیمی – امنیت فیزیکی و خصوصی – حسابداری و امور مالیاتی – مترجمی زبان انگلیسی و زبانشناسی کاربردی- مدیریت – خدمات پاسخگویی به مشتری – آشپزی – امور اداری – علوم اجتماعی – خدمات اورژانس و کمک های اولیه – بایگانی اطلاعات پزشکی – تکنیک های تصویربرداری پزشکی – فیزیوتراپی

دوره لیسانس ( 4 ساله)

آموزش مربیگری – آموزش مربیان تربیت بدنی و ورزشی – مدیریت ورزشی – مترجمی و تفسیر متون – پرستاری – بهداشت و امنیت محیط کار – باغبانی – محافظت از گیاهان- مهندسی بیوسیستم – اقتصاد کشاورزی – محصولات کشاورزی – معماری منظره –  مهندسی کامپیوتر – مهندسی الکترونیک – مهندسی مکانیک – مهندسی ساخت – الهیات – برنامه ریزی شهری و منطقه ای – معماری – علوم سیاسی – علوم اقتصادی – مدیریت بازرگانی – امور مالی عمومی – جغرافیا – جامعه شناسی – تاریخ – زبان و ادبیات ترک –روانشناسی و مشاوره – تربیت مدرس شاخه علوم- تربیت مدرس شاخه ریاضیات در دوره راهنمایی – تربیت مدرس شاخه دوره دبستان – تربیت مدرس در شاخه علوم اجتماعی – تربیت مدرس زبان ترکی

دوره ارشد ( 2 ساله)

مدیریت ورزشی – زبان و ادبیات ترک – تدریس زبان ترکی – تاریخ- مدیریت آموزش – برنامه ریزی تحصیلی و برنامه های آموزشی – اقتصاد توسعه منطقه ای – بیوتکنولوژی کشاورزی – طراحی شهری – مهندسی الکترونیک – برنامه ریزی شهری و منطقه ای – فیزیک – صنایع غذایی – بیولوژی – آموزش ریاضیات – ریاضیات – مهندسی شیمی – شیمی – باغ وحش

دکترا ( 4 ساله )

ریاضیات – شیمی – مهندسی بیوسیستم – مهندسی شیمی – اسلام شناسی – اقتصاد- مدیریت آموزشی – جراحی دامی – بیماری های داخلی دامی

تحصیل رایگان در ترکیه
طول دوره و ترم‌های تحصیلی مقاطع مختلف تحصیلی در ترکیه چگونه است؟

به طور کلی تحصیل در دوره لیسانس 4 ساله، ارشد 2 ساله و دکترا 4 سال می باشد.

شرایط کار در ترکیه برای دانشجویان در حین تحصیل چگونه است؟

همانند اکثر نقاط جهان، دانشجویان در ترکیه می توانند به صورت قانونی تا 20 ساعت در هفته کار کنند. در سال دوم تحصیل به بعد، دانشجویان می توانند درخواست اشتغال به کار بیش از ساعات عادی را داشته و در صورت موافقت می توانند به صورت پاره وقت به کار بپردازند.

شما همچنین می توانید با خرید ملک ترکیه اقامت و پاسپورت این کشور را دریافت کنید.

آیا امکان دریافت اقامت برای همراهان در ترکیه وجود دارد؟

بله، خانواده درجه یک فرد و فرزندان زیر 18 سال می توانند کارت اقامت ترکیه را دریافت نمایند. همسر دانشجو نیز حق اشتغال را خواهد داشت و فرزندان وی در صورت تحصیل در مدارس دولتی با شهریه بسیار اندکی به تحصیل ادامه خواهند داد.

تحصیل رایگان در ترکیه
محدودیت‌های تحصیل در رشته های همراه با بورسیه در ترکیه کدامند؟

همانطور که اشاره شد به دلیل محدود بودن رشته ها و تقاضای زیاد برای پذیرش همراه با بورسیه، محدودیت در انتخاب شهر و دانشگاه از جمله نکاتی است که باید به آن توجه داشت. همچنین، در صورت تکمیل شدن ظرفیت پذیرش، درخواست پذیرش و شروع کلاس های دانشجو به بازه بعدی منتقل خواهد شد.

شروع کلاس های مقاطع دانشگاهی در ماه های سپتامبر و ژانویه هستند. دوره های زبان در ماه های سپتامبر- ژانویه- آوریل و جون آغاز خواهند شد.

تحصیل رایگان در ترکیه را به چه کسانی پیشنهاد می‌دهیم؟
  • اگر مایل به تحصیل در خارج از کشور هستید و توان مالی پوشش هزینه های کانادا و اروپا را ندارید؛
  • اگر مایل به تحصیل در کشوری خارجی هستید و ترجیح می دهید آن کشور نزدیک ایران باشد؛
  • اگر خانواده شما از طریق خرید ملک در ترکیه و یا اقامت کاری وارد ترکیه شده اند و قصد الحاق به آنها را دارید؛
  • اگر مایل به تحصیل در مقطع کارشناسی به ساده ترین شکل ممکن و سپس اخذ پذیرش از کشورهایی همانند آلمان و اتریش را دارید.
مطالب مرتبط
چگونه همراه با حیوان خانگی مهاجرت کنیم ؟
چگونه همراه با حیوان خانگی مهاجرت کنیم ؟
اگر قصد مهاجرت یا سفر با حیوان خانگی خود را دارید باید توجه داشته باشید...
|
صعود ترکیه در شاخص تجارت بانک جهانی
صعود ترکیه در شاخص تجارت بانک جهانی
فوآت اکتای معاون رئیس جمهور این کشور گفت: ترکیه در فهرست سهولت انجام امور تجاری...
|
از سرگیری پروازهای ترکیه
از سرگیری پروازهای ترکیه
ترکیه مرزهای خود را برای مهار شیوع ویروس covid-19 همزمان با شیوع بیماری بیماری بست...
|
یازده اپلیکشین کاربردی برای مسافرت تنهایی
یازده اپلیکشین کاربردی برای مسافرت تنهایی
سفر به تنهایی می تواند مواردی مانند ایجاد اعتماد به نفس و یاارائه دیدگاه کاملاً...
|
به صورت آنلاین احتمال ممنوع الخروج بودن خود را چک کنید
به صورت آنلاین احتمال ممنوع الخروج بودن خود را چک کنید
بسیاری از مشتریان ما همواره نگران این هستند که به دلایل گوناگون در هنگام خروج...
|
56 دیدگاه
سوالات و نظرات خود را بنویسید